Eskilstuna Budoklubb
Om Ju-Jutsu
Börja träna
Våra instruktörer
Frågor & Svar
Bildgalleri
Barnträning

Motion

Ju-jutsu är en bra träningsform. Man tränar upp sin smidighet, koordination, vighet, balans, styrka och uthållighet. Ett träningspass är 90 minuter, och beroende på vad man tränar så kan träningen variera från lugn teknisk träning till mer fysiskt krävandeTräningen är allsidig och man tränar hela kroppen.

Var och en tränar efter sina egna förutsättningar, vilket innebär att man anpassar sin träning efter hur mycket man orkar, det är aldrig meningen att man ska bränna ut sig, men man förväntar sig dock alltid att alla gör sitt bästa för att hänga med i träningen.

Träningen är individanpassad, vilket innebär att man tränar på sina egna villkor, man har inget lag man måste anpassa sig till eller som man hjälper eller stjälper genom att man lyckas eller misslyckas, utan du tränar för sin egen skull.

Tävling

Det finns två olika tävlingsformer inom ju-jutsu: kamptävling och duo.

I kamptävling möter man en motståndare och det gäller att vinna på poäng. Matchen börjar med slag och sparkar. Så fort någon greppar går det över till kast. När någon hamnar på marken är det mattbrottning som gäller. Alla dessa delar tävlas i utan att det blir avbrott mellan dem.

I duo tävlar man två stycken mot ett annat par, detta är en uppvisningsform. Det finns 20 stycken fastställda attacker, försvaren är valfria. Domaren anger attackerna, och det gäller att utföra attack och försvar så bra som möjligt och därigenom få höga poäng.

Självförsvar

Som självförsvar är Ju-Jutsu mycket väl lämpat. Ju-Jutsu och
liknande träningsformer används av polis, militär, väktare och
säkerhetspersonal världen över.

Man tränar en mängd olika attacker och försvar mot dessa: attackerna är varierande och angreppen kommer både framifrån, bakifrån som från sidan. Man tränar även försvar mot vapen och mot flera angripare.

Soke Hans Greger
En effektiv fasthållning

Soke Hans Greger
Mawashi geri (rundgående spark)

 

 

 

Postadress
MunktellArenan
Verkstadsgatan 5
633 42
Eskilstuna
Besöksadress
MunktellArenan
Verkstadsgatan 5
633 42
Eskilstuna
Telefon
073-277 02 03
E-post
lars_gr@hotmail.com Webbmaster
lars_gr@hotmail.com
Organisationsnr
817605-3869
Bankgironr
5533-9444