Eskilstuna Budoklubb
Om Ju-Jutsu
Börja träna
Våra instruktörer
Frågor & Svar
Bildgalleri
Barnträning

Sport Ju-Jutsu

Valet av tekniker och träningsform kom ur Ingemars bakgrund som en framgångsrik tävlande (5 EM-medaljer) och alla hans år som en av Skandinaviens mest engagerade instruktörer. Ingemars bakgrund och behovet av ett system som fokuserar på idrottsaspekterna av Ju-Jutsu mer än självförsvarsdelen var en perfekt plattform för ett framgångsrikt system.

År 1997 satte sig Ingemar ner med sin bästa elev Ricard Carneborn (4 VM-brons, 10 SM-guld) och de skapade den första layouten av systemet och mycket snabbt visade olika klubbar sitt intresse för systemet.

De första klubbarna att byta från traditionell Ju-Jutsu till Sport Ju-Jutsu var Herrljunga under förre världsmästaren Johan Blomdahl och Kraftverket JJA med Anna Dimberg (VM-guld 1994 och 1996). Under åren har systemet utvecklats med bidrag från alla medlemsklubbar och deras utövare.

Den som har tränat olika kampsporter känner snabbt igen mycket i Sport Ju-Jutsun, vi har kast, svep och golvbrottning från Judon, vi har slag, spark och blockeringar från Karaten, vi har nedläggningar och ledbrytningstekniker, och detta beror på att det är just från Ju-Jutsun som alla dessa stilar härstammar.


Ingemar Sköld och Ricard Carneborn
Postadress
MunktellArenan
Verkstadsgatan 5
633 42
Eskilstuna
Besöksadress
MunktellArenan
Verkstadsgatan 5
633 42
Eskilstuna
Telefon
073-277 02 03
E-post
lars_gr@hotmail.com Webbmaster
lars_gr@hotmail.com
Organisationsnr
817605-3869
Bankgironr
5533-9444